2014 m. birželio 29 d., sekmadienis

Saulėto šeštadienio ešeriai

Jau penktadienį žinojau, jog teks važiuot į svečius Priekulėje prie Minijos. Visą vakarą blaškė mintys, kad toj Minijoj galiu likt nieko nepešęs, tik šašlykų pavalgęs nuostabioj gamtoj. Nu ką gi, nusprendžiau keliaut (kur čia keliaut, su autobusu porą kilometrų tik važiuot :-D ) į mano mylimą balą, kurią jau šiais metais spėjau išnagrinėt. Pasižiūrėjau kelintą valandą pirmasis autobusas pravažiuos pro mano langus ir po gero futbolo nuėjau miegot. Rytą, apie 6 valandą atsibudau, susiruošiau "šmutkes" ir pirmyn į autobusą. Saulė kepina, na kaip čia kepina, kai pastarąsias savaites buvo šalta šalta...Atjudėjęs prie vandens matau savo balą kaip ant delno ir nei vieno žvejo, kas man labai patinka.
 Pirmi metimai tušti, mailiaus nematyt ir iškart galvoje pamastymai tokie, kad žuvys gali šildytis seklumoje. Taip, taip ir buvo, tik atėjęs į numatomą ir gerai žinomą vietą pirmi kibimai.
Gan smagus ir kovingas ešerys, kovojo iki galo, malonumas neapsakomas. Stvėrė net 3nr Mepps Black furry mepsiuką, ant kurio pavasarį labai sėkmingai kibo lydekos.
Greit šitą paleidžiu, vėl metimas ir vėl yra!
O sits koks gražus, ahhhh... Be abejonės paleidžiu ir toliau į trasą ir dar vienas toks pat ešerys, matyt braliukas :).
Jau 10 metimų padaręs supratau, kad ešeriai apsibaidė. Pakeičiau į naują Pontoon21 mepsiuką ir toliau einu pakrante. Pirmas metimas naujoj vietoj ir stiprus velniškai smūgis per nagus ir vėl yra!
Paleidžiu šį "simpatulьka" ir dar po poros metimų vėl yra...wow!!! rimtai nesiruošęs žūklej, tiek džiaugsmo''plot.
Visi be abejonės buvo paleisti atgalios

Einu toliau pakrantę ir pamatau gausų būrį mailiaus. Na galvoju visai perspektyvi vieta ir tik užmetęs masaliuką šats ir tupi, bet mažas mažas...kaip jis galvojo praryt tokio dydžio masalą, nežinia.

 Šiuo ešeriuku baigiau savo rytinę žūklę ir gryžau namo, vakare laukia MINIJA.
Vakaras, jau 16 valanda, šašlykai kepa, paukščiukai kužda kad apturėsiu puikų vakarą.
Trumpai drūtai per kelias valandas sunkiai bet sugavau 6 sprindžio dydžio ešeriokus ir lydekaite "nelegalka". Šeštadienis praleistas puikiai, šašlykai buvo skanūs :-D žuvys gražios, o ko daugiau ir be reikia?